About

Al 20 jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene: BOSCO “jazz and pop orchestra”.
Een 10-koppig ‘allround collectief’ dat naast hun eigen shows ook graag samenwerkt met artiesten en bands uit allerlei genres.
BOSCO is een enorm veelzijdig orkest, dynamisch en allesbehalve statisch, waar zowel het spelplezier als de kwaliteit vanaf spat.
Grote rol is weggelegd voor de bijzondere 6-mans blazerssectie, die zowel met power als subtiele melodische lijnen de karakteristieke BOSCO-arrangementen tot leven brengt.

De band speelde op talloze grote en kleine festivals, deed verschillende theatertours, was meermaals op TV te zien en op de radio te horen en is een graag geziene gast op gala’s en evenementen.
In 2020 werd aan één van BOSCO’s projecten een Edison Jazzism Award toegekend.

BOSCO door de jaren heen 

Het 10-koppige “jazz and pop orchestra” werd in 2003 opgericht door arrangeur, producent en trompettist Daan Bogers.
De band beleefde indertijd een bliksemstart en werd als beloftevolle “small bigband” de eerste jaren van haar bestaan volop geboekt door het hele land.
BOSCO was in die periode op bijna elk Nederlands jazzfestival te zien en creëerde een opvallende zeer brede aanhang van zowel jonge als oudere toeschouwers.
In 2008 nam de band haar eerste CD “Spunky Jazz Party” op.

Toen eind 2009 de vaste frontman van de band emigreerde, koos BOSCO ervoor om met verschillende vocalisten te gaan werken.
De band werd veelgevraagd op bedrijfsevenementen en speelde nu vaker op theaterpodia waar het artiesten begeleidde als Denise Jannah, Joke Bruijs, Antje Monteiro en Tim Akkerman.
In 2011 nam de band een live EP-op met Robin van Beek.

Ook de 6-koppige BOSCO-blazerssectie, die voor een belangrijk deel de karakteristieke sound van BOSCO vormt, wordt sinds 2010 gekoppeld aan andere bands.
De blazerssectie tourde langs grote pop- en rockfestivals met De Bazzookas in 2013 en 2014 en werd vanaf eind 2014 de bigband achter de rockabilly-act Liptease, dat zijn doorbraak beleefde in ‘Holland’s Got Talent’.
De Liptease Big Band tourde van 2015 tot 2017 langs bijna alle grote Nederlandse festivals (o.m. Paaspop, Concert at Sea) en verzorgde meerdere clubtours.
In 2018 nam de Liptease Big Band afscheid met een LP.

BOSCO 2014

In 2016 ontstond het project ‘Big Horns‘ in samenwerking met de Rotterdam Ska-Jazz Foundation.
Met deze ‘RSJF en Grand’ werd een EP opgenomen en getourd in binnen- en buitenland langs festivals en jazzclubs.
Daarnaast was BOSCO in 2017 en 2018 het begeleidingsorkest van de tourende theatershow ‘Heel Holland Op Z’n Kop’ met o.a. Linda Wagemakers.
Onderwijl verzorgde de band tussen 2016 en 2019 ook eigen optredens met speciale gasten als Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Adam Rapa, Steffen Morrisson, Joris Rasenberg en Nurlaila Karim.

In 2017 startte de BOSCO-horns een samenwerking met de iconische psychobilly-cultband Batmobile.
Deze combinatie onder de naam “Big Bat” speelde op een aantal rockfestivals in Nederland, België en Spanje.
Er werd een single en een EP opgenomen die in de alternatieve rockscene veel aandacht kregen en meermaals werden beoordeeld met 5/5 sterren.
Helaas gooide de COVID-pandemie roet in het eten en werd een beoogde wereldwijde tour van ‘Big Bat’ nooit geboekt.

In 2019 werd ondertussen BOSCO ook de vaste band van The Voice-winnaar Dennis van Aarssen.
De band nam met Dennis onder meer zijn eerste plaat op, die werd bekroond met een Edison in 2020 en een gouden status behaalde.
BOSCO tourde met Dennis langs de Nederlandse theaters tot in 2019 de COVID-pandemie uitbrak.

Na de Corona-pandemie pakte BOSCO in 2021 de draad weer op.
Er werd een gloednieuwe samenwerking aangegaan met de bekende Nederlandse ‘gypsy-crooner’ Johnny Rosenberg.
In 2022 werd de eerste single “Whatever Lola Wants” live voor publiek opgenomen, gevolgd door een aantal zeer succesvolle optredens.

Het daaropvolgende jaar release’de BOSCO diverse tracks op Spotify met Johnny Rosenberg en ging eind 2023, dankzij een samenwerking met impressario’s Loek Muijsenberg en Paul Kaptein, hun theatertour van start.
Deze tour loopt tot en met het voorjaar van 2024. In het najaar volgt, naast diverse festivaloptredens, ook een reprise-tour van deze show. Aan de samenwerking van BOSCO met Johnny Rosenberg lijkt, vanwege het succes en de geweldige muzikale ‘klik’ tussen hem en de band, voorlopig nog geen einde te komen.

In 2023 werd BOSCO gevraagd om crooner en veteraan Peter Douglas te begeleiden in het succesvolle televisieprogramma ‘The Tribute – The Battle Of The Bands’, waarin tribute-acts strijden om een concert(reeks) in de befaamde Ziggo-Dome. Onder de werktitel ‘Sinatra by Douglas & BOSCO’ verscheen de band begin 2024 een zeven achtereenvolgende weken op TV voor miljoenen kijkers. Tijdens deze bandwedstrijd oogstte BOSCO enorm veel lof van zowel de jury (Spike van Zoest, Angela Groothuizen en Cesar Zuiderwijk) als het stemmende publiek. De band zorgde als ‘buitenbeentje’ tussen alle pop- en rockbands voor een grote stunt door de finale te halen en zelfs een plek in de Ziggo-Dome te bemachtigen. Vanaf april 2024 is BOSCO nu ook in de theaters te vinden als begeleidingsband van Peter Douglas, in de show ‘Thank You Frank’. Daarnaast staat op 14 augustus staat zelfs een optreden in Het Concertgebouw op het programma.